Så gör du pannkakor
1. Ägg och mjölk
Börja med att vispa ihop hälften av mjölken tillsammans med alla ägg.
2. Blanda i mjöl
När du har vispat ihop äggen med hälften av mjölken tillsätter du mjölet. Vispa noggrannt så att du inte får mjölklumpar i pannkakssmeten.
3. Häll i resten
Avsluta med att tillsätta saltet och resten av mjölken. När din smet har blivit slät är din pannkakssmet klar!
4. Stek dina pannkakor
Nu är det dags att steka dina pannkakor. Vi rekommenderar att du använder ett pannkakslagg, helst i gjutjärn, för att enkelt steka dem. Lägg i en liten klick smör eller smörblandning (så som Bregott) och häll sedan i mellan 0,5 och 1 dl smet i lagget.
Stek pannkakor
Att steka pannkakor kan kännas tidsödande, men det finns inga genvägar utan du måste bara ställa dig och steka dem. Förr eller senare är du klar och kan njuta av frasiga, varma pannkakor!
Tips: Pannkakslagg
Om du inte har ett pannkakslagg går det självklart bra att steka dina pannkakor i en vanlig stekpanna, men det är faktiskt mycket enklare med ett pannkakslagg.
Tips: Stek plättar samtidigt
Om du vill steka snabbare kan du exempelvis ha ett pannkakslagg och ett plättlagg, så att du kan steka både pannkakor och plättar samtidigt.
Vad ska man ha på pannkakor?
Det bästa med pannkakor är att du kan ha på precis det du själv gillar mest. Tycker du om färska bär eller en härlig ekologisk sylt? Ja, då har du på det. Gillar du och barnen Nutella? Då är det bara att bre på och njuta!