Så gör du spenatsoppa
1. Börja med lök & vitlök
Finhacka den skalade gullöken och häll ner den i en kastrull. Pressa vitlöksklyftan i kastrulen. Stek i en klick smör tills löken blivit mjuk.
2. Tillsätt ingredienser
Nu är det dags att göra spenatsoppan: tillsätt spenat, grädde, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt koka i omkring 3-4 minuter.
3. Krydda efter behag
När det kommer till att krydda spenatsoppa råder det delade meningar: vissa vill ha riven muskotnöt, andra vill bara ha i peppar. Du väljer själv hur du vill krydda din spenatsoppa. Vi rekommenderar lite muskotnöt och några drag på pepparkvarnen!
Servera gärna med ägg
Det är enkelt att göra en god spenatsoppa ännu bättre: tillsätt bara ett kokt ägg — en klassisk kombination som lever kvar i det svenska köket eftersom det är oemotståndligt, kort och gott.
Du kan även dekorera med färska spenatblad, basilikablad eller varför inte lite hackade valnötter?
Lycka till med din spenatsoppa!