Recept: Underbar köttfärslimpa

Recept: Underbar köttfärslimpa

Vårt enkla och omtycka recept på köttfärslimpa gör ingen besviken!

Förberedelser
15 min
Total tid
50 min

Ingredienser

  • 1 st gullök
  • 1.5 dl mjölk
  • 4 msk ströbröd
  • 1 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 500 g köttfärs (nöt- eller blandfärs)
  • 3 msk tomatpuré

Tidsåtgång

  • Förberedelser: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Total tid: 50 min

Om receptet

  • Recept: Köttfärslimpa
  • Portioner: 8

Så gör du köttfärslimpa

1. Blanda ströbröd och mjölk

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Ta sedan fram en större bunke som du kan bearbeta köttfärsen i och häll i ströbröd och mjölk. Låt det svälla i fem minuter.

2. Hacka och stek lök

Det är nu dags att skala och hacka både gullök och vitlök. Stek sedan löken mjuk i stekpanna med en klick smör.

3. Blanda ingredienser

Blanda nu alla ingredienser i bunken med ströbröd — ägg, köttfärs, lök och tomatpuré — till en jämn smet. Lägg den sedan i en smord ugnssäker form som har den form du önskar. De flesta

4. Grädda mitt i ugnen

Grädda köttfärslimpan i 200 grader i mitten av ugnen.

Enkelt och gott

Köttfärslimpa är en klassisk maträtt i det svenska köket och något som är väldigt populärt bland både yngre och äldre.

Sås till köttfärslimpa

Ett sätt att verkligen lyfta köttfärslimpan är att servera den med en god klassisk gräddsås — en perfekt smakblandning tillsammans med något så enkelt som kokt potatis.

Topplista: Varmrätter

Spenatsoppa

Spenatsoppa

4.74   (60)
Pannkakor

Pannkakor

4.8   (45)