Så gör du köttfärslimpa
1. Blanda ströbröd och mjölk
Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Ta sedan fram en större bunke som du kan bearbeta köttfärsen i och häll i ströbröd och mjölk. Låt det svälla i fem minuter.
2. Hacka och stek lök
Det är nu dags att skala och hacka både gullök och vitlök. Stek sedan löken mjuk i stekpanna med en klick smör.
3. Blanda ingredienser
Blanda nu alla ingredienser i bunken med ströbröd — ägg, köttfärs, lök och tomatpuré — till en jämn smet. Lägg den sedan i en smord ugnssäker form som har den form du önskar. De flesta
4. Grädda mitt i ugnen
Grädda köttfärslimpan i 200 grader i mitten av ugnen.
Enkelt och gott
Köttfärslimpa är en klassisk maträtt i det svenska köket och något som är väldigt populärt bland både yngre och äldre.
Sås till köttfärslimpa
Ett sätt att verkligen lyfta köttfärslimpan är att servera den med en god klassisk gräddsås — en perfekt smakblandning tillsammans med något så enkelt som kokt potatis.