Recept: Kladdkaka med vit choklad

Recept: Kladdkaka med vit choklad

Ett mycket enkelt recept för en underbart god vit chokladkladdkaka!

Förberedelser
15 min
Total tid
35 min

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 krm salt
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 100 g vit blockchoklad

Tidsåtgång

  • Förberedelser: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Total tid: 35 min

Om receptet

  • Recept: Kladdkaka med vit choklad
  • Portioner: 8

Så gör du kladdkaka med vit choklad

1. Smält smör och choklad

Smält smöret i en kastrull på medelvärme. När smöret har smält lägger du ner bitar av den vita chokladen i kastrullen. Rör om tills chokladen smält och ställ av kastrullen från den varma plattan.

2. Sätt på ugnen

Sätt på din ugn och ställ in den på 175 grader.

3. Rör i ingredienserna

Rör i alla ingredienser utom mjölet (till att börja med). När ägg, socker, vaniljsocker salt blandats ner kan du röra ner även mjölet. Du behöver inte vispa med elvisp utan bara blanda med en slickepott eller träslev då smeten kan vara ganska trögflytande.

4. Förbered en ugnsform

Det är nu dags att göra iordning en ugnsform. Jag gillar glasformar och brukar använda en rund glasform lagom för en kladdkaka, ca 20-24 cm i diameter beroende på hur tjock du önskar din kladdkaka. Smörj formen med lite smör och häll sedan i smeten i formen.

5. Grädda i ugnen

Grädda nu mitt i ugnen i 20 minuter.

6. Servera kall!

Vänta tills kladdkakan har svalnat så att den får sin rätta konsistens. Servera gärna med färska bär som hallon och lite vispgrädde!

Vilken vit choklad är bäst?

När du letar efter en bra vit choklad är det viktigt att den har riktigt kakaofett. Vi gillar Odenses vita choklad bäst men det finns många alternativ — håll bara utkik i listan över ingredienser så att du väljer en med bra fett för godast smak.

Topplista: Efterrätter

Pannkakor

Pannkakor

4.8   (45)
Kladdkaka

Kladdkaka

4.78   (41)

Topplista: Chokladbak

Kladdkaka

Kladdkaka

4.78   (41)