Det behöver inte vara svårt att baka bröd - de här frallorna är fantastiska goda och enkla att baka!
Förberedelser
30 min
Total tid
30 min
Ingredienser
680 g vetemjöl
1 tsk olivolja
2 tsk salt
25 g jäst för brödbak
½ l vatten
Tidsåtgång
Förberedelser: 30 min
Total tid: 30 min
Om receptet
Recept: Nattjästa frallor
Portioner: 12
Så gör du nattjästa frallor
1. Lös jäst och salt
Börja med att lösa jästen i ljummet vatten. Detta görs enklast genom att dela upp jästen i små bitar och att låta den lösas upp långsamt i vattnet. Tillsätt sedan saltet.
2. Tillsätt olivolja och mjöl
Nu är det dags att tillsätta byggstenarna i receptet, olivolja och mjöl. Börja med olivoljan och tillsätt sedan det mesta av mjölet.
3. Blanda ihop
Blanda nu ihop ingredienserna så att de bildar en jämnt fördelad, lös deg.
4. Ställ in i kylen
Täck nu över bunken med en bakhandduk och låt stå i kylen över natten.
5. Dela upp degen
Du väljer själv när på morgonen du vill baka ut brödet, men när det är dags vänder du upp degen på din arbetsbänk eller ditt mjölade bord och delar upp den i mindre bitar — så stora som du tycker är lagom.
6. Grädda i ugnen
Grädda nu frallorna i 250 grader utan varmluft och ta ut frallorna när du tycker att de har fått en tillräckligt fin färg.
Färskt bröd på morgonen!
De här frallorna jäser över natten, och du får därmed smaskiga och härliga frallor direkt på morgonen.