Recept: Äggröra

Recept: Äggröra

Det här är världens bästa och enklaste recept på äggröra. Snabbt och gott!

Förberedelser
2 min
Total tid
7 min

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 4 st ägg

Tidsåtgång

  • Förberedelser: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Total tid: 7 min

Om receptet

  • Recept: Äggröra
  • Portioner: 2

Så gör du äggröra

1. Förbered äggen

Det första du ska göra är att knäcka dina ägg i en skål eller bunke och vispa upp dem lite lätt. Det räcker att du vispar med en gaffel — de ska bara blandas lite. Inga kryddor ska tillsättas innan du steker din äggröra!

2. Värm stekpannan med smöret i

Ta fram den stekpanna du vill använda, helst med non stick-beläggning, och sätt på hög värme på din spis (10-12 av 12). Lägg i smöret och låt det smälta.

3. Stek äggröran

När smöret börjat bli ganska varmt och det börjar bubbla kan du hälla i din äggblandning. Därefter rör du konstant i stekpannan med hjälp av en träslev eller slickepott, så att du enkelt kommer åt botten på din stekpanna.

4. Bestäm konsistens

Fortsätt steka din äggröra tills du känner att den har rätt konsistens. Det här steget är helt upp till var och en — kanske du gillar den lite krämig och inte alls torr? Du väljer själv! Häll av äggröran ner på en tallrik när du är nöjd.

5. Servera och krydda

Nu är det dags att servera och krydda din äggröra. Jag brukar nöja mig med enkelt örtsalt som gör att äggröran smakar himmelskt gott. Vilken krydda är din favorit på äggröran?

Det är faktiskt inte svårare än så att göra en riktigt bra äggröra. Det är dock viktigt att du inte saltar eller kryddar äggröran innan du steker den, eftersom du då påverkar äggens tillagning.

Lycka till!