Det här är världens bästa och enklaste recept på äggröra. Snabbt och gott!
Förberedelser
2 min
Total tid
7 min
Ingredienser
1 msk smör
4 st ägg
Tidsåtgång
Förberedelser: 2 min
Tillagning: 5 min
Total tid: 7 min
Om receptet
Recept: Äggröra
Portioner: 2
Så gör du äggröra
1. Förbered äggen
Det första du ska göra är att knäcka dina ägg i en skål eller bunke och vispa upp dem lite lätt. Det räcker att du vispar med en gaffel — de ska bara blandas lite. Inga kryddor ska tillsättas innan du steker din äggröra!
2. Värm stekpannan med smöret i
Ta fram den stekpanna du vill använda, helst med non stick-beläggning, och sätt på hög värme på din spis (10-12 av 12). Lägg i smöret och låt det smälta.
3. Stek äggröran
När smöret börjat bli ganska varmt och det börjar bubbla kan du hälla i din äggblandning. Därefter rör du konstant i stekpannan med hjälp av en träslev eller slickepott, så att du enkelt kommer åt botten på din stekpanna.
4. Bestäm konsistens
Fortsätt steka din äggröra tills du känner att den har rätt konsistens. Det här steget är helt upp till var och en — kanske du gillar den lite krämig och inte alls torr? Du väljer själv! Häll av äggröran ner på en tallrik när du är nöjd.
5. Servera och krydda
Nu är det dags att servera och krydda din äggröra. Jag brukar nöja mig med enkelt örtsalt som gör att äggröran smakar himmelskt gott. Vilken krydda är din favorit på äggröran?
Det är faktiskt inte svårare än så att göra en riktigt bra äggröra. Det är dock viktigt att du inte saltar eller kryddar äggröran innan du steker den, eftersom du då påverkar äggens tillagning.